• Billnäs är alldeles unikt, oavsett årstid är det alltid supervackert här. Jenna Aronen

Det pittoreska och charmiga lilla Billnäs är varje hantverkares dröm. Den gamla bruksorten erbjuder genuina och rejäla utrymmen och inspirerande miljöer; här har även många personliga företagare och hantverkare valt att etablera sig. Den tilltalande miljön har skapat en driftig hantverksby som även lockar allt fler besökare.

Även Pojo kyrkby har levt upp de senaste åren tack vare driftiga företagare. Vida kända delikatesser tillverkas och säljs här. Beläget vid Finlands enda fjord, Pojoviken, är båtbranschen starkt närvarande men också övrig fritidsverksamhet är väl representerad, inte minst golf och skidåkning. I Pojo finns också innovativa aktörer inom bilindustrin. Traditionellt har den tunga industrin präglat Pojo och gör det delvis än i dag.

Pigga Billnäs FBK inspirerar på Instagram

Om du aktivt följer med sociala medier i Västnyland kommer du förr eller senare att lägga märke till Billnäs FBK. På Instagram delar den frivilliga brandkåren aktivt både historiska och aktuella bilder. Vi hälsade på Billnäs FBK i hjärtat av Billnäs för att kolla in vem som ligger bakom den pigga verksamheten.

Slider
Inspirationsstoryn & nyheter! Vi träffar och intervjuar kreativa eldsjälar, profiler och annorlunda aktörer som inspirerar oss alla. Dessutom trender och nyheter på orten.
Ett personligt hantverkarpar och deras dröm
Slider

3 x Lokaltips

Känner du till allt det fina i regionen? Varför är det så fint att bo här och vilka ställen är våra egna favoriter? Vi vill inspirera till mera samtal och större gemenskap i regionen- kolla in lokaltipsen! Live like a local!

tips wood mind portrait
3 x Hantverkarparets tips till Billnäs
tips wood mind bild
Hantverkarparet Jenna och Janne Aronen driver snickeriföretaget Wood Mind i Billnäs. Läs deras lokaltips till Billnäs!
1
Naturen är nummer ett.
Den är närvarande hela tiden, men på olika sätt på olika ställen.
2
Miljöerna i Billnäs.
Allting finns på ett litet område, och det är lätt att promenera och se allt det vackra, och de fina byggnaderna. Eller så kan man hyra en kajak eller SUP-bräda i Billnäs Eden och uppleva allting från Svartån.
3
Härkätalli & Steam café.
Härkätalli är helt toppen! Alltid när de har öppet är vi där. Även Pikku paja med Steam cafe som håller öppet i samband med evenemang är värt att uppleva. Både själv huset och inredningen med ångmaskinen är väldigt fina.

Se & Göra

Hitta alla intressanta evenemang! Evenemangskalendern är gratis för alla att använda. Här kan företagare, föreningar och stadens olika verksamhetsområden informera om sina evenemang.

Kolla även in utbudet i hela Raseborg!

Tjänster

Söker du en rörmokare eller behöver du kanske nya gardiner? I behov av biltvätt eller en massage? Här hittar du lätt alla lokala företag och de tjänster du behöver. Tjänsterna finns till för dig, nära dig.

Se även alla företag i Raseborg!

Aktiviteter

I Raseborg har vi ett otroligt livligt föreningsliv som bjuder på aktiviteter av alla de slag. Låt dig inspireras och prova något nytt!

Se även alla föreningar i Raseborg!

RASEBORG - Chaufförsvägen 4, 10600 Ekenäs
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. - Tel: +358 (0)44 732 2940
HANGÖ - Växelgatan 1, 10900 Hangö
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. - Tel: +358 (0)44 732 2940
place2go facebook
place2go instagram
place2go youtube