• Människorna i Fiskars är kanske lite annorlunda och mera vidsynta. Susanna Kankare

Fiskars erbjuder en enastående visuellt vacker bruksatmosfär, men därtill har bruket etablerat sig som landets främsta centrum för konst och hantverk. Med tilltalande utställningar och evenemang som spänner över hela året är Fiskars det självklara valet för den som törstar efter ny inspiration.

I bruket finns ett stort antal högklassiga butiker och bodar som i första hand säljer hantverk och designföremål. Men även naturen omkring bruket erbjuder fina möjligheter till friluftsliv och naturupplevelser. Fiskars erbjuder även högklassiga faciliteter för fester, möten och mässor. På området kan man till exempel inhandla råmaterial och råvaror av enastående kvalitet.

Fiskars eldsjäl brinner för företagsutveckling

Hon är den sanna eldsjälen och inspiratören. En person som får saker att hända genom sitt starka kunnande och engagemang. Susanna Kankare utvecklar både företag och den gemensamma livsmiljön i Fiskars.

Slider
Inspirationsstoryn & nyheter! Vi träffar och intervjuar kreativa eldsjälar, profiler och annorlunda aktörer som inspirerar oss alla. Dessutom trender och nyheter på orten.
En charmig matbod i hjärtat av designbyn
Slider
film
karta

3 x Lokaltips

Känner du till allt det fina i regionen? Varför är det så fint att bo här och vilka ställen är våra egna favoriter? Vi vill inspirera till mera samtal och större gemenskap i regionen- kolla in lokaltipsen! Live like a local!

tips lumo portrait
3 + 1 tips till Fiskars
tips lumo bild
Ville Huuki driver Ruokapuoti Lumo i Fiskars och talar varmt för småproducenter och för mat av god kvalitet. Villes tre plus ett tips till Fiskars och närområdet.
1
Byhelheten i Fiskars. Här får man en bra uppfattning om hur bysamhället såg ut förut. Nu som då fanns det hantverkare specialkunnande som snickare och andra tillverkare av bruksföremål.
2
Fiskarsin Panimo. Det är ett intressant ställe. Deras ölättikka tillverkas av en bakteriestam från Fiskars å. Passionerade killar!
3
Backers Bakery. Ett trevlig ställe där man träffar lokala människor på morgonkaffe. Kiva stämning och kvalitativa produkter.

+ 1. Koskis gård. Gården är utsedd till Finlands miljövänligaste gård av WWF. Det är ett feel good ställe där naturen värdesätts. Gårdsbutik finns också.