• Människorna i Fiskars är kanske lite annorlunda och mera vidsynta. Susanna Kankare

Fiskars erbjuder en enastående visuellt vacker bruksatmosfär, men därtill har bruket etablerat sig som landets främsta centrum för konst och hantverk. Med tilltalande utställningar och evenemang som spänner över hela året är Fiskars det självklara valet för den som törstar efter ny inspiration.

I bruket finns ett stort antal högklassiga butiker och bodar som i första hand säljer hantverk och designföremål. Men även naturen omkring bruket erbjuder fina möjligheter till friluftsliv och naturupplevelser. Fiskars erbjuder även högklassiga faciliteter för fester, möten och mässor. På området kan man till exempel inhandla råmaterial och råvaror av enastående kvalitet.

Fiskars eldsjäl brinner för företagsutveckling

Hon är den sanna eldsjälen och inspiratören. En person som får saker att hända genom sitt starka kunnande och engagemang. Susanna Kankare utvecklar både företag och den gemensamma livsmiljön i Fiskars.

Slider
Inspirationsstoryn & nyheter! Vi träffar och intervjuar kreativa eldsjälar, profiler och annorlunda aktörer som inspirerar oss alla. Dessutom trender och nyheter på orten.
En charmig matbod i hjärtat av designbyn
Slider
film
karta

3 x Lokaltips

Känner du till allt det fina i regionen? Varför är det så fint att bo här och vilka ställen är våra egna favoriter? Vi vill inspirera till mera samtal och större gemenskap i regionen- kolla in lokaltipsen! Live like a local!

tips lumo portrait
3 + 1 tips till Fiskars
tips lumo bild
Ville Huuki driver Ruokapuoti Lumo i Fiskars och talar varmt för småproducenter och för mat av god kvalitet. Villes tre plus ett tips till Fiskars och närområdet.
1
Byhelheten i Fiskars. Här får man en bra uppfattning om hur bysamhället såg ut förut. Nu som då fanns det hantverkare specialkunnande som snickare och andra tillverkare av bruksföremål.
2
Fiskarsin Panimo. Det är ett intressant ställe. Deras ölättikka tillverkas av en bakteriestam från Fiskars å. Passionerade killar!
3
Backers Bakery. Ett trevlig ställe där man träffar lokala människor på morgonkaffe. Kiva stämning och kvalitativa produkter.

+ 1. Koskis gård. Gården är utsedd till Finlands miljövänligaste gård av WWF. Det är ett feel good ställe där naturen värdesätts. Gårdsbutik finns också.

Se & Göra

Hitta alla intressanta evenemang! Evenemangskalendern är gratis för alla att använda. Här kan företagare, föreningar och stadens olika verksamhetsområden informera om sina evenemang.

Kolla även in utbudet i hela Raseborg!

Tjänster

Söker du en rörmokare eller behöver du kanske nya gardiner? I behov av biltvätt eller en massage? Här hittar du lätt alla lokala företag och de tjänster du behöver. Tjänsterna finns till för dig, nära dig.

Se även alla företag i Raseborg!

Aktiviteter

I Raseborg har vi ett otroligt livligt föreningsliv som bjuder på aktiviteter av alla de slag. Låt dig inspireras och prova något nytt!

Se även alla föreningar i Raseborg!

RASEBORG - Chaufförsvägen 4, 10600 Ekenäs
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. - Tel: +358 (0)44 732 2940
HANGÖ - Växelgatan 1, 10900 Hangö
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. - Tel: +358 (0)44 732 2940
place2go facebook
place2go instagram
place2go youtube