• Utan min modeblogg hade jag knappast lärt mig se allt det fina vi har i vår näromgivning. Sofia Lindqvist

Idylliska Ekenäs centrum med sina underbara trähus och gränder i Gamla stan ger en prägel åt hela staden. Hattmakaregatan, Linvävaregatan, Garvaregatan och Smedsgatan berättar om skickliga hantverkare som verkat i staden under tider före oss. De mysigaste shoppingställena hittas vid det livliga torget och specialaffärerna kring landets äldsta gågatan Kungsgatan erbjuder sällsynt personlig service. Sommartid lockar Stallörsparken samt gästhamnens terrasser till att trivas nere vid havet.

Närheten till naturen, landsbygden och skärgården gör att Ekenäs är en lockande livsmiljö. Ett livligt kulturutbud erbjuds året om och en trygg miljö för hem och företagande. I den livskraftiga småstaden finns även specialområden för olika former av service. Kring resecentret och järnvägen har dagligvaruaffärerna hittat plats för numera ofta bilburna kunder. Runt Formanshagen finns bland annat inom elektronik, teknik och byggande och kring Genvägen-Garagekvarteret finns logistik och tekniskt kunnande.

Vinterns hetaste glöggtips: Våga smaka något nytt!

Sugen på något gott och värmande i kylan? Smakar det med en lyxigt varm pepparkakskakao eller kanske en fräscht läskande apelsinglögg? Under vintersäsongen har Cafferie ett underbart utbud av varma drycker, hela tolv olika glöggvarianter har du att välja mellan. Våga smaka något nytt i vinter!

Slider
Inspirationsstoryn & nyheter! Vi träffar och intervjuar kreativa eldsjälar, profiler och annorlunda aktörer som inspirerar oss alla. Dessutom trender och nyheter på orten.
Sofia modebloggar med stark personlig röst
Slider

3 x Lokaltips

Känner du till allt det fina i regionen? Varför är det så fint att bo här och vilka ställen är våra egna favoriter? Vi vill inspirera till mera samtal och större gemenskap i regionen- kolla in lokaltipsen! Live like a local!

tips jons portrait
3 x Skärgårdstips värda att uppleva
tips jons bild
Jöns Aschan, skärgårdsbo, kajakguide och ägare på Paddlingsfabriken. Han har själv levt ute vid havet hela sitt liv och upplevt skärgården under alla årstider. Nu bjuder Jöns på sina bästa tips för dig som önskar uppleva skärgården!
1
Paddla som i tropiken.
Den inre vattenleden mellan Ekenäs och Raseborgs slott är en speciell upplevelse. Vassen längs med leden växer hög och tät, det är som en bit djungel från mera tropiska världsdelar.
2
Månskensnatt på en fyrö.
Fyrön Sundharun i det yttre havsbandet utanför Ekenäs är ett spännande besöksmål. Alldeles speciellt fint är det på sensommaren då augustimånen lyser stor och klar. Så fort kajaken sjösatts är det som att förflyttas till en annan värld.
3
Upplev årstiderna i skärgården.
Skärgården utanför den hetsiga sommaren väntar på att upptäckas. Lugnet och stillheten, den orörda naturen och havet. Fina höstturer med kajak, eller skridskoturer på blank havsis är riktiga pärlor!

Se & Göra

Hitta alla intressanta evenemang! Evenemangskalendern är gratis för alla att använda. Här kan företagare, föreningar och stadens olika verksamhetsområden informera om sina evenemang.

Kolla även in utbudet i hela Raseborg!

Träffar:
Ladda flera

Tjänster

Söker du en rörmokare eller behöver du kanske nya gardiner? I behov av biltvätt eller en massage? Här hittar du lätt alla lokala företag och de tjänster du behöver. Tjänsterna finns till för dig, nära dig.

Se även alla företag i Raseborg!

Branscher

Sök på företagsnamn

Branscher

Sök på företagsnamn

Träffar:
Ladda flera
RASEBORG - Chaufförsvägen 4, 10600 Ekenäs
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. - Tel: +358 (0)44 732 2940
HANGÖ - Växelgatan 1, 10900 Hangö
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. - Tel: +358 (0)44 732 2940
place2go facebook
place2go instagram
place2go youtube