• Utan min modeblogg hade jag knappast lärt mig se allt det fina vi har i vår näromgivning. Sofia Lindqvist

Idylliska Ekenäs centrum med sina underbara trähus och gränder i Gamla stan ger en prägel åt hela staden. Hattmakaregatan, Linvävaregatan, Garvaregatan och Smedsgatan berättar om skickliga hantverkare som verkat i staden under tider före oss. De mysigaste shoppingställena hittas vid det livliga torget och specialaffärerna kring landets äldsta gågatan Kungsgatan erbjuder sällsynt personlig service. Sommartid lockar Stallörsparken samt gästhamnens terrasser till att trivas nere vid havet.

Närheten till naturen, landsbygden och skärgården gör att Ekenäs är en lockande livsmiljö. Ett livligt kulturutbud erbjuds året om och en trygg miljö för hem och företagande. I den livskraftiga småstaden finns även specialområden för olika former av service. Kring resecentret och järnvägen har dagligvaruaffärerna hittat plats för numera ofta bilburna kunder. Runt Formanshagen finns bland annat inom elektronik, teknik och byggande och kring Genvägen-Garagekvarteret finns logistik och tekniskt kunnande.

Halvvägs mot den stora drömmen

En mysig trädgård med hängande äppelträd omger restaurangen som är belägen i det originella stenhuset. På terrassen kan du sommartid känna doften av havet. Du befinner dig mitt i Ekenäs, men ändå i en liten oas, när du besöker Höijers Bistro, Bar & Garden.

Slider
Inspirationsstoryn & nyheter! Vi träffar och intervjuar kreativa eldsjälar, profiler och annorlunda aktörer som inspirerar oss alla. Dessutom trender och nyheter på orten.
Artikel
Gitta och Gischi - eldsjälarna som brinner för EIF
Slider

3 x Lokaltips

Känner du till allt det fina i regionen? Varför är det så fint att bo här och vilka ställen är våra egna favoriter? Vi vill inspirera till mera samtal och större gemenskap i regionen- kolla in lokaltipsen! Live like a local!

tips jons portrait
3 x Skärgårdstips värda att uppleva
tips jons bild
Jöns Aschan, skärgårdsbo, kajakguide och ägare på Paddlingsfabriken. Han har själv levt ute vid havet hela sitt liv och upplevt skärgården under alla årstider. Nu bjuder Jöns på sina bästa tips för dig som önskar uppleva skärgården!
1
Paddla som i tropiken.
Den inre vattenleden mellan Ekenäs och Raseborgs slott är en speciell upplevelse. Vassen längs med leden växer hög och tät, det är som en bit djungel från mera tropiska världsdelar.
2
Månskensnatt på en fyrö.
Fyrön Sundharun i det yttre havsbandet utanför Ekenäs är ett spännande besöksmål. Alldeles speciellt fint är det på sensommaren då augustimånen lyser stor och klar. Så fort kajaken sjösatts är det som att förflyttas till en annan värld.
3
Upplev årstiderna i skärgården.
Skärgården utanför den hetsiga sommaren väntar på att upptäckas. Lugnet och stillheten, den orörda naturen och havet. Fina höstturer med kajak, eller skridskoturer på blank havsis är riktiga pärlor!

Place2Go Ekenäs IF

Place2Go samarbetar med Ekenäs IF:s juniorfotboll för ett aktivt lokalsamhälle. Här kan du läsa alla artiklar och storyn som publicerats om föreningens olika juniorfotbollslag.

Därtill kan du kan även läsa om aktuella fenomen och ta en titt bakom kulisserna i en aktiv lokalförenings verksamhet. Kom ihåg att även följa med uppdateringarna om EIF på FB och Instagram!

En hel släkts kärlek till fotboll
Gitta och Gischi - eldsjälarna som brinner för EIF
Herrlagets hemmamatch är viktig för hela föreningen
Finlands Anfield Road finns på Ladugårdsgatan i Ekenäs
EIF P05: En bra laganda skapas utanför fotbollsplanen
Fotbollsskolan är sommarens höjdpunkt
previous arrow
next arrow
Slider

Se & Göra

Hitta alla intressanta evenemang! Evenemangskalendern är gratis för alla att använda. Här kan företagare, föreningar och stadens olika verksamhetsområden informera om sina evenemang.

Kolla även in utbudet i hela Raseborg!

Tjänster

Söker du en rörmokare eller behöver du kanske nya gardiner? I behov av biltvätt eller en massage? Här hittar du lätt alla lokala företag och de tjänster du behöver. Tjänsterna finns till för dig, nära dig.

Se även alla företag i Raseborg!

Branscher

Sök på företagsnamn

Branscher

Sök på företagsnamn

Träffar:
Ladda flera

Aktiviteter

I Raseborg har vi ett otroligt livligt föreningsliv som bjuder på aktiviteter av alla de slag. Låt dig inspireras och prova något nytt!

Se även alla föreningar i Raseborg!

RASEBORG - Chaufförsvägen 4, 10600 Ekenäs
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. - Tel: +358 (0)44 732 2940
HANGÖ - Växelgatan 1, 10900 Hangö
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. - Tel: +358 (0)44 732 2940
place2go facebook
place2go instagram
place2go youtube