Varning

JUser: :_load: Det går inte att ladda användare med ID: 650

Vinterns hetaste glöggtips: Våga smaka något nytt!

Premium: Story

Sugen på något gott och värmande i kylan? Smakar det med en lyxigt varm pepparkakskakao eller kanske en fräscht läskande apelsinglögg? Under vintersäsongen har Cafferie ett underbart utbud av varma drycker, hela tolv olika glöggvarianter har du att välja mellan. Våga smaka något nytt i vinter!

I samarbete med Cafferie

När kölden knäpper i knutarna smakar det med en rykande varm dryck. Cafferie i Hangö och Ekenäs har specialiserat sig på varma drycker, och är sedan tidigare välkända för kaffe och te av toppkvalitet. Under vintersäsongen utökas utbudet rejält och glöggmenyn innehåller hela tolv olika alternativ, varav fyra är alkoholfria.

- Det är vanlig glögg som vi gjort något kreativt med. I inköp finns det inte så väldigt mycket att välja mellan, berättar en av delägarna Josefin Fjäder om den kreativa glöggmenyn Cafferie komponerat för kunderna.

- Vår alkoholfria bästsäljare är Lumipeite, som är en saftglögg uppkokad med kanelstång och tillsatt kanelsirap. Glöggen toppas med skakad grädde och kanelkrydda, den är verkligt god, intygar Josefin.

Klassiska varma glöggkryddor används i kombination med olika slag av färska frukter. Därtill kommer både smaksirap och alkohol i olika sammansättningar. Bästsäljaren på glöggsidan är fortfarande Blossa, på andra plats kommer den klassiska saftglöggen och på tredje plats en ljus och fräsch apelsinglögg.

- Det är en ljus glögg med kanel, apelsinlikör och färsk apelsin. Den är lättdrucken och fräsch, absolut en av favoriterna, avslöjar Josefin.

En av dagens trender är enligt henne välsmakande glögg. Alkoholen får inte dominera upplevelsen, glögg skall framför allt vara god i smaken. - Det får helt enkelt inte bli för starkt, det skall vara gott. Visst kanske man vill få en liten kick för att få upp värmen efter en promenad i snålblåsten, men inte får inte vara mycket.

Blåbär är årets bärglögg

Konsumenterna har nuförtiden vant sig vid att glögg kan vara mycket mera än traditionellt kryddat vin eller varm saft. Trenden har redan länge erbjudit någonting nytt, och även i år uppmanar Josefin till att våga smaka på något du inte provat på tidigare. - Våga smaka på något nytt. Vi säljer både kaffe och glögg med kärlek och berättar gärna om olika alternativ för våra kunder. Då händer det ofta att kunden faktiskt vågar smaka på någonting nytt.

Vilka är nyheterna för i år?

- Nytt för i år är en blåbärsglögg. Det har varit roligt att kunna varierar bärglöggen, vi har tidigare år haft rabarber, lingon och svartvinbär, och i år är det blåbär, berättar Josefin.

Cafferie erbjuder även en kall glöggcocktail gjord på bärskumpabas samt Blossa, is och färsk apelsin. - För den som fryser är det kanske inte det bästa alternativet, men smaken, den är helt felfri, säger Josefin.

Vilken är din personliga glöggfavorit?

- Min personliga favorit är plommonglögg. Det är en saftglögg med Unicumplommonlikör som faktiskt gör sig fantastiskt i glöggen, intygar Josefin Fjäder.

Dumlekakao eller pepparkakskakao?

Rykande varm kakao är en favoritdryck för både små och stora och en klassiker i synnerhet i skidbacken. Men nu lönar det sig även att göra en helgpromenad till Cafferie för att smaka på de läckra alternativen; här finns pepparkakskakao, Dumlekakao, mintkakao, cookiekakao och vitchokladkakao.

- Alla varma kakaodrycker finns för både stora och små. En storfavorit är utan tvekan Dumlekakao, barnen älskar den. Den är toppad med salt tjinuskiströssel, berättar Josefin.

I jultider är pepparkakskakaon även något att rekommendera. En varm kakao med grädde och pepparkakssirap samt en hel pepparkaka som topping.

- Jättegott! suckar Josefin Fjäder.

Cafferie säljer som bekanta även kaffe och te i lösvikt och inför julen finns bland annat julte med smak av pepparkaka, knäck eller glögg.

- Årets julkaffe från Johan & Nyströms är gjort på en medelmörkrostad böna, och det passar bra efter julmaten. Smaken är rund och fyllig, konstaterar Josefin Fjäder.

TEXT: Ilse Klockars, Place2Go / BILDER: Janica Söderlund, MR Media

Hon är biologen och forskaren som fördjupade sig i bandmaskars genetik i tolv års tid innan hon bytte bransch. På sin frit...

År 1968 byggdes det Alvar Aalto-ritade ”Sparbankshuset” i Ekenäs. Samtidigt grundades och öppnades restaurangen, Piazza...

Ekenäs IF:s fotbollssektion har något många föreningar bara kan drömma om. Här finns fortfarande eldsjälar som brinner ...

Den allmänna trenden bland banker och försäkringsbolag har den senaste tiden varit att stänga kontor eller begränsa öppe...