Premium: Artikel

Om du aldrig har kört bil förut kan det kännas skrämmande att direkt ge sig ut i trafiken. Att hantera bilen samtidigt som du skall ha koll på trafiken runt omkring kan vara utmanande. En körsimulator är ett perfekt sätt att öva bilhantering och trafikkunskap tryggt och säkerhet, och det passar för vem som helst.

Läs mer

Premium: Artikel

När solen värmer och vägarna är torra är det äntligen dags för alla motorcyklister att inleda den efterlängtade körsäsongen. Det betyder att lufttryck och olja kollas på motorcykeln och utrustningen uppdateras, men skulle det även vara dags att ta den egna körskickligheten till nästa nivå?

Läs mer

Premium: Artikel

Du möts av en enormt stor älg och en krockskadad bil och frågan: hur agerar du om du krockar med ett djur i trafiken? Eller visste du, att din löst liggande datorväska på bakbänken i bilen potentiellt kan döda dig? En stund i det nya säkerhetshuset i Karis får många, även erfarna chaufförer, att komma ihåg saker om trafiksäkerhet som kanske har fallit i glömska.

Läs mer

Premium: Artikel

Ekenäs IF:s fotbollssektion har något många föreningar bara kan drömma om. Här finns fortfarande eldsjälar som brinner för fotboll och jobbar frivilligt för det gemensamma bästa. Eldsjälarna Gitta och Gischi är de mest hängivna aktiva en förening kan drömma om.

Läs mer

Premium: Artikel

Då du fem minuter innan avspark bänkar dig på Centrumplan för att titta på Ekenäs IF:s hemmamatch har otaliga människor redan jobbat i flera timmars tid. Visste du att det behövs nästan 50 människor för att fotbollsmatchen i herrarnas första division skall kunna spelas? Vi bjuder på en titt bakom kulisserna, häng med!

Läs mer

Premium: Artikel

En bra laganda kan vinna matcher. Att tillsammans kämpa för ett gemensamt mål räcker ofta längre än individuell skicklighet. Men hur skapas en bra laganda? Vi ställde frågan till EIF P05 lag som haft laganda som tema, och svaret är klart: lagandan skapas av att göra roliga saker tillsammans utanför fotbollsplanen!

Läs mer

En fantastiskt vacker och karg skärgårdsnatur möter besökaren på den nya naturstigen i Bromarv. Ljung, mossor och lavar, torra furor och en fenomenal utsikt över havet från berget som ligger 60 meter över havet. Hur många troll hittar du på vägen?

Läs mer

Verkstaden i det gamla stallet av rödtegel är som en dröm. Doften av trä, känslan av rejäla stenväggar och den öppna spisen med hög mysfaktor. Ett mysigt och hemtrevligt showroom är fyllt med vackra träföremål och möbler från den egna snickeriproduktionen kombinerade med en personlig inredning.

Läs mer

Vad är det trendigaste på restaurangernas menyer i höst? Hur ivriga är matgästerna när det gäller att prova på nya smaker och saker? Vi tog pulsen på restaurangerna och matkulturen i Västnyland tillsammans med kocken och krögaren Mikael Kokkonen.

Läs mer

Wi-Box Bakery & Kitchen är det klappande hjärtat i Horsbäck. För kunderna som står vid den välfyllda disken gäller det att kunna välja mellan fyllda semlor, färggranna munkar, wienerbröd och rader av söta bakelser och kakor. Mest av allt säljs ändå bageriets egna munkar med sylt.

Läs mer

Mitt bland alla design- och hantverksbodar i Fiskars finns den lilla charmiga matboden. De färggranna hyllorna lockar till upptäcktsfärd; ekologisk choklad, granskottsskumpa, lokalt tillverkad müsli, kombucha, kryddor och ett urval hälsokostprodukter. Det är ett underbart lockande utbud, och till hösten utlovas nyheter som detox-behandlingar och inspirerande matkurser.

Läs mer

Det går inte att miste på vem hon är. Hennes blåa ögon är i verkligheten precis lika intensiva som på bloggen. Jag har stämt träff med Sofia Lindqvist på Höijers i Ekenäs för att höra hur det går ihop att vara modebloggare och influencer till yrket - och samtidigt vara bosatt i Ekenäs.

Läs mer