En inspirerade mötesplats där vi tillsammans skapar en bättre framtid. Vi möts med framtidstro, förespråkar samarbete, föder nya företagsidéer, peppar varandra och tar ansvar för att vår region skall vara den mest livskraftiga och lockande platsen att bo på. Det är här vi förändrar världen, ett steg i taget.

Läs mer

Glada fotbollstjejer kommer en efter en till träningen i allaktivitetsarenan i Ingå. Det speciella är att en del kommer från Ekenäs, andra från Ingå och tillsammans bildar tjejerna laget EIF YJ, som under säsongen kommer att spela sina hemmamatcher både i Ekenäs och Ingå.

Läs mer

Viljan att skapa förutsättningar för unga spelare att utvecklas konkretiseras i form av ett unikt samarbete mellan fyra föreningar i Västnyland. Denna säsong spelar åtta juniorlag i EIF:s färger med spelare från hela regionen i sina led. På sikt ser många att detta är den enda vägen att gå.

Läs mer

Oavsett om det gäller en hund som rymt eller en familj som önskar sig en söt liten kattunge, är det oftast Skeppsdal i Barösund som nämns som lösningen. Runt kaffebordet, och i form av tips på sociala medier, är hemmet för hittedjur bekant runt om i Västnyland, nästan som regionens egen Noaks ark.

Läs mer

Inled ditt nya år med en rejäl inspirationskick. Bryt vardagslunken och tristessen; vi bjuder på tips du kan förverkliga utan att du behöver resa till Thailand. Utmana dig själv att hitta allt det fina i din närmiljö, inspirera andra, och plocka samtidigt poäng för miljösmart tänkande.

Läs mer

Hon älskar utmaningar. Och brinner för utveckling och strategiskt tänkande. Heidi Forsman är en av de mest framgångsrika företagarkvinnorna i Västnyland; idag har hennes bolag kring 30 anställda. Vi träffade henne för ett snack livet som företagare i Västnyland.

Läs mer

Talang eller tur existerar inte - framgång kommer genom hårt arbete. Det mottot står högst på musikduon Sam Zimons webbsida. Nu har de målmedvetna Ingåkillarna nått två av sina mål; ett eget skivbolag Colla Records och att livnära sig på musik. Det tredje målet återstår, nämligen att uppträda på Madison Square Garden i New York.

Läs mer

Lyckade möten kan se ut på olika sätt, men gemensamt för alla är att deltagarna trivs. En inspirerande miljö lockar till kreativt tänkande. I Västnyland finns det flera underbara miljöer där du kan hålla ditt möte, vi presenterar fyra fantastiska alternativ till mötesplats. Kanske du i höst bokar möte på ett ställe du inte besökt förut?

Läs mer

100 glada fotbollspelare kan inte ha fel. EIF:s fotbollsskola fortsätter att vara sommarens höjdpunkt för både nuvarande och blivande unga spelare. I år gjorde fotbollsskolan alla tiders rekord med 100 deltagare. Och även om tjejerna fortfarande är färre än killarna är de minst lika tuffa på planen.

Läs mer

Nu är det dags att samla ihop dina vänner, ta med era mobiltelefoner och bege er ut i den västnyländska naturen för att prova frågesportsspelet Vevi. I motsats till vad du kanske tror är detta spel faktiskt ämnat för precis alla, och vi kan lova att du får mäta din lokalkunskap på ett roligt sätt på vägen. Det är lite som Trivial Pursuit men det handlar om Västnyland.

Läs mer

Nu om någonsin ligger det i tiden att återanvända och återbruka. Det finns inget trendigare än att köpa second hand; inreda genom att retuna grejer i gedigna material och bygga nytt av gammalt. Ta steget och bli klimatsmart i år. I Västnyland kan du fynda på otaliga loppisar, här har du listan som hjälper dig komma igång!

Läs mer

Du har antagligen hört talas om Place2Go. Oavsett om du är företagare, privatperson eller föreningsaktiv i Hangö, Raseborg eller Ingå lönar det sig att läsa våra 10+1 frågor och svar, så vet du när, och hur, du bäst har nytta av Place2Go.

Läs mer

Hilding Ekelunds hjärta klappade nog lite extra för lilla Karis. Han var en av 1900-talets landets ledande arkitekter i Finland, jämnårig med stora namn som Alvar Aalto och J.S. Sirén. Visste du, att han även ritat stilrena Roddstadion i Helsingfors?

Läs mer

Har du tänkt på att Västnyland har tre fullständigt unika biografer? Kino Olympia i Hangö, Bio Forum i Ekenäs och Bio Pallas i Karis är tre riktiga pärlor till biografer och erbjuder en genuin och unik bioupplevelse. Vi uppmanar dig att besöka alla tre biografer!

Läs mer