• Fruarna skall inte sitta i bilen och vänta medan gubbarna köper skruvar. Pelle Friman

Bromarv är en liten pärla till ort; ute vid havet i fantastisk natur samsas jordbruk med fiske och småföretagande. Här njuter landsbygdens stolta och driftiga människor av det goda livet. En livskraftig landsbygd och skärgård kräver engagerade företagare. Tenala och Bromarv är kända för just det.

Både i Bromarv och i Tenala kan du hitta det lilla udda och speciella extra. Det som inte går att finna i de stora städernas slimmat enformiga utbud. Här finns personlig inkvartering, egen osttillverkning, lokal glass och fantastiska råvaror från lokala gårdar. Caféer och restauranger samt charmiga diversehandlar som knappast längre står att hitta på någon annan ort. För att inte tala om kunniga hantverkare och byggtjänster för alla behov.

”Sköt jobbet så, att dom ringer på nytt!”

Du kan välja att gå på kurs i företagsamhet, eller så kan du ta ett snack med Pelle Friman i Tenala kyrkby. Han sköter allt från snöplogning till tillverkning av Tenalaost, driver den välsorterade lokala diversehandeln och den mysiga restaurangen mitt i byn. Utan Pelle och hans familj skulle Tenala kyrkby inte vara sig lik.

Slider
Inspirationsstoryn & nyheter! Vi träffar och intervjuar kreativa eldsjälar, profiler och annorlunda aktörer som inspirerar oss alla. Dessutom trender och nyheter på orten.
Gör en utflykt till naturstigen på Vaktkojberget
Slider

3 x Lokaltips

Känner du till allt det fina i regionen? Varför är det så fint att bo här och vilka ställen är våra egna favoriter? Vi vill inspirera till mera samtal och större gemenskap i regionen- kolla in lokaltipsen! Live like a local!

tips friman portrait
3 x tips för ett bra liv i Tenala
tips friman bild
Per-Olof ”Pelle” Friman i Tenala kyrkby sköter allt från snöplogning till tillverkning av Tenalaost, driver den välsorterade lokala diversehandeln och den mysiga restaurangen mitt i byn. Läs mångsysslarens tips till Tenala!
1
Läget.
Tenala är bra och det är bara 20 km till centrum.
2
Tenala är Tenala.
Nog är vi ett skilt schack med en egen identitet här!
3
Det mesta fungerar här!
Här har vi det fint och det mesta fixar sig.
tenala blade logo

Place2Go samarbetar med Tenala Byarådsförening r.f. för ett aktivt lokalsamhälle. Här kan du läsa artiklar som tidigare publicerats i Tenalablade, och bläddra i den digitala tidningen.

Uppskattad företagare inom byggbranschen belönas
Sommarteatern fortsätter efter framgången med Pinocchio
Terapi för hundar tog honungens plats
Smaklig mordhistoria på Bygdegården
Gamla Tenalafotografier kom fram ur svensk gömma
Boktips med Tenalakoppling
previous arrow
next arrow
Slider