• Fruarna skall inte sitta i bilen och vänta medan gubbarna köper skruvar. Pelle Friman

Bromarv är en liten pärla till ort; ute vid havet i fantastisk natur samsas jordbruk med fiske och småföretagande. Här njuter landsbygdens stolta och driftiga människor av det goda livet. En livskraftig landsbygd och skärgård kräver engagerade företagare. Tenala och Bromarv är kända för just det.

Både i Bromarv och i Tenala kan du hitta det lilla udda och speciella extra. Det som inte går att finna i de stora städernas slimmat enformiga utbud. Här finns personlig inkvartering, egen osttillverkning, lokal glass och fantastiska råvaror från lokala gårdar. Caféer och restauranger samt charmiga diversehandlar som knappast längre står att hitta på någon annan ort. För att inte tala om kunniga hantverkare och byggtjänster för alla behov.

”Sköt jobbet så, att dom ringer på nytt!”

Du kan välja att gå på kurs i företagsamhet, eller så kan du ta ett snack med Pelle Friman i Tenala kyrkby. Han sköter allt från snöplogning till tillverkning av Tenalaost, driver den välsorterade lokala diversehandeln och den mysiga restaurangen mitt i byn. Utan Pelle och hans familj skulle Tenala kyrkby inte vara sig lik.

Slider
Inspirationsstoryn & nyheter! Vi träffar och intervjuar kreativa eldsjälar, profiler och annorlunda aktörer som inspirerar oss alla. Dessutom trender och nyheter på orten.
Gör en utflykt till naturstigen på Vaktkojberget
Slider

3 x Lokaltips

Känner du till allt det fina i regionen? Varför är det så fint att bo här och vilka ställen är våra egna favoriter? Vi vill inspirera till mera samtal och större gemenskap i regionen- kolla in lokaltipsen! Live like a local!

tips friman portrait
3 x tips för ett bra liv i Tenala
tips friman bild
Per-Olof ”Pelle” Friman i Tenala kyrkby sköter allt från snöplogning till tillverkning av Tenalaost, driver den välsorterade lokala diversehandeln och den mysiga restaurangen mitt i byn. Läs mångsysslarens tips till Tenala!
1
Läget.
Tenala är bra och det är bara 20 km till centrum.
2
Tenala är Tenala.
Nog är vi ett skilt schack med en egen identitet här!
3
Det mesta fungerar här!
Här har vi det fint och det mesta fixar sig.
tenala blade logo

Place2Go samarbetar med Tenala Byarådsförening r.f. för ett aktivt lokalsamhälle. Här kan du läsa artiklar som tidigare publicerats i Tenalablade, och bläddra i den digitala tidningen.

Nytt liv i före detta grillkiosk
Full hall under Mopoklubbens ungdomsträffar
I Joars vård börjar bilarna blänka
Nybygge servar ryttare
Fjärde gången gillt för Thomas Blomqvist
Pinocchio intar scenen på Museigården
Hundratjugoåriga marthor ser fram emot sommaren
Viktig verksamhet i behov av förstärkning
previous arrow
next arrow
Slider

Se & Göra

Hitta alla intressanta evenemang! Evenemangskalendern är gratis för alla att använda. Här kan företagare, föreningar och stadens olika verksamhetsområden informera om sina evenemang.

Kolla även in utbudet i hela Raseborg!

Tjänster

Söker du en rörmokare eller behöver du kanske nya gardiner? I behov av biltvätt eller en massage? Här hittar du lätt alla lokala företag och de tjänster du behöver. Tjänsterna finns till för dig, nära dig.

Se även alla företag i Raseborg!

Aktiviteter

I Raseborg har vi ett otroligt livligt föreningsliv som bjuder på aktiviteter av alla de slag. Låt dig inspireras och prova något nytt!

Se även alla föreningar i Raseborg!

RASEBORG - Chaufförsvägen 4, 10600 Ekenäs
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. - Tel: +358 (0)44 732 2944
HANGÖ - Växelgatan 1, 10900 Hangö
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. - Tel: +358 (0)44 732 2944
place2go facebook
place2go instagram
place2go youtube