• Om Ekenäsborna kommer till Karis för att få god mat berättar det allt! Peta von Karis

Karis har gått från att vara järnvägsknutpunkt till dagens mycket kreativa och kulturellt spännande lilla stad. Järnvägen har alltid fört med sig människor till staden och ortens kreativa utbildningar har lockat till sig nytänk och talang; något som numera syns som ett levande kulturutbud, intressanta, nya evenemang och även ett gediget restaurangutbud med en stark personlig prägel. Karis måste upplevas, inte minst som den identitetsskapande funkisstad, som stolt lyft på huvudet de senaste åren.

Kring Köpmansgatan i centrum finns ett brett utbud av småaffärer, caféer och lunchställen. Småföretag, specialkunnande och etablerad industri jobbar sida vid sida i Karis.

Älskade robotgräsklippare - våra nya familjemedlemmar

Har du funderat på hur livet skulle se ut med en robotgräsklippare i huset? Då skall du läsa om Shaun the Sheep, Nöpöläinen och Astrid, historien om tre robotgräsklippare som bor med sina familjer på olika håll i Raseborg. Det handlar om grönt gräs, tuffa arbetsförhållanden och livet som älskad familjemedlem.

Slider
Inspirationsstoryn & nyheter! Vi träffar och intervjuar kreativa eldsjälar, profiler och annorlunda aktörer som inspirerar oss alla. Dessutom trender och nyheter på orten.
Artikel
Hur kan du öka din trafiksäkerhet?
Slider
film
karta

3 x Lokaltips

Känner du till allt det fina i regionen? Varför är det så fint att bo här och vilka ställen är våra egna favoriter? Vi vill inspirera till mera samtal och större gemenskap i regionen- kolla in lokaltipsen! Live like a local!

peta portrait
3 x orsaker att bo i Karis
peta bild
Kulturprofilen Peta von Karis eller Petri Horttana som han egentligen heter är en mångsysslare inom kulturvärlden. Formgivare och Karisbo, känd bland annat för att ha gjort scenografin till många teateruppsättningar i regionen.
1
Karis är som ett litet Berlin.
Ytan är inte alltid den vackraste, men det är innehållet som räknas. Karis är inte byggt vid havet utan kring en järnväg och igenom flyter en å som man märker bara om man vet om den. Som i Berlin måste man komma ut bland människorna för att få den rätta viben. Kulturlivet med teater, musik, foto- och bildkonst är en bra startpunkt. Karis är en levande stad, åtminstone till fyra på eftermiddagen sen måste du veta vart du skall gå...
2
Maten!
Om Ekenäsborna kommer till Karis för att få god mat berättar det allt! Vi har allt från fine dining av kocklandslagets medlemmar till hot-doggar av humoristiska knackorvsgubbar.

PS. Får man leidon är det 1 timme till Helsingfors och Åbo, men tillbaka till Karis vill alla! Dessutom har Karisbona en stark VI-känsla som bär långt.
3
Serendipity.
Utan det stället skulle kvällslivet i Karis var som en mopedfri gågata eller som en park utan musikevenemang (pun intended). Live musik på en gård med äppelträd och ljus, en vinterkväll med live musik vid ljus och eld i brasan. På väggarna konst av unga konstnärer och berättelser av stammisar som tillhör inventariet. Samma varma smörgås sedan 1995.