• Om Ekenäsborna kommer till Karis för att få god mat berättar det allt! Peta von Karis

Karis har gått från att vara järnvägsknutpunkt till dagens mycket kreativa och kulturellt spännande lilla stad. Järnvägen har alltid fört med sig människor till staden och ortens kreativa utbildningar har lockat till sig nytänk och talang; något som numera syns som ett levande kulturutbud, intressanta, nya evenemang och även ett gediget restaurangutbud med en stark personlig prägel. Karis måste upplevas, inte minst som den identitetsskapande funkisstad, som stolt lyft på huvudet de senaste åren.

Kring Köpmansgatan i centrum finns ett brett utbud av småaffärer, caféer och lunchställen. Småföretag, specialkunnande och etablerad industri jobbar sida vid sida i Karis.

Story
Landets främsta reklamfilmer skapas i Karis

Minns du din favoritreklamfilm på tv? Med stor sannolikhet är Hellefilms Oy från Karis delaktig i just den reklamen. Anders Helle hör till de främsta i landet på post-production och välgjorda reklamfilmer för landets största företag är hans specialitet.

Slider
Inspirationsstoryn & nyheter! Vi träffar och intervjuar kreativa eldsjälar, profiler och annorlunda aktörer som inspirerar oss alla. Dessutom trender och nyheter på orten.
Artikel
Hur kan du öka din trafiksäkerhet?
Slider
film
karta

3 x Lokaltips

Känner du till allt det fina i regionen? Varför är det så fint att bo här och vilka ställen är våra egna favoriter? Vi vill inspirera till mera samtal och större gemenskap i regionen- kolla in lokaltipsen! Live like a local!

peta portrait
3 x orsaker att bo i Karis
peta bild
Kulturprofilen Peta von Karis eller Petri Horttana som han egentligen heter är en mångsysslare inom kulturvärlden. Formgivare och Karisbo, känd bland annat för att ha gjort scenografin till många teateruppsättningar i regionen.
1
Karis är som ett litet Berlin.
Ytan är inte alltid den vackraste, men det är innehållet som räknas. Karis är inte byggt vid havet utan kring en järnväg och igenom flyter en å som man märker bara om man vet om den. Som i Berlin måste man komma ut bland människorna för att få den rätta viben. Kulturlivet med teater, musik, foto- och bildkonst är en bra startpunkt. Karis är en levande stad, åtminstone till fyra på eftermiddagen sen måste du veta vart du skall gå...
2
Maten!
Om Ekenäsborna kommer till Karis för att få god mat berättar det allt! Vi har allt från fine dining av kocklandslagets medlemmar till hot-doggar av humoristiska knackorvsgubbar.

PS. Får man leidon är det 1 timme till Helsingfors och Åbo, men tillbaka till Karis vill alla! Dessutom har Karisbona en stark VI-känsla som bär långt.
3
Serendipity.
Utan det stället skulle kvällslivet i Karis var som en mopedfri gågata eller som en park utan musikevenemang (pun intended). Live musik på en gård med äppelträd och ljus, en vinterkväll med live musik vid ljus och eld i brasan. På väggarna konst av unga konstnärer och berättelser av stammisar som tillhör inventariet. Samma varma smörgås sedan 1995.

Se & Göra

Hitta alla intressanta evenemang! Evenemangskalendern är gratis för alla att använda. Här kan företagare, föreningar och stadens olika verksamhetsområden informera om sina evenemang.

Kolla även in utbudet i hela Raseborg!

Tjänster

Söker du en rörmokare eller behöver du kanske nya gardiner? I behov av biltvätt eller en massage? Här hittar du lätt alla lokala företag och de tjänster du behöver. Tjänsterna finns till för dig, nära dig.

Se även alla företag i Raseborg!

Branscher

Sök på företagsnamn

Branscher

Sök på företagsnamn

Träffar:
Ladda flera

Aktiviteter

I Raseborg har vi ett otroligt livligt föreningsliv som bjuder på aktiviteter av alla de slag. Låt dig inspireras och prova något nytt!

Se även alla föreningar i Raseborg!

RASEBORG - Chaufförsvägen 4, 10600 Ekenäs
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. - Tel: +358 (0)44 732 2940
HANGÖ - Växelgatan 1, 10900 Hangö
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. - Tel: +358 (0)44 732 2940
place2go facebook
place2go instagram
place2go youtube