• Någon verksamhet som drar folk dagligen till Horsbäck ligger högst på önskelistan. Kim Ahtola

För den oinvigde ser Horsbäck ut att bestå av bilaffärer på rad längs riksvägen. Men verkligheten är betydligt mera mångsidig; behändigt beläget mellan Ekenäs och Karis erbjuder Horsbäck idag det största utbudet service och tjänster i Raseborg. På det ständigt växande handelsområdet finns ett hundratal företag, verkstäder och butiker. Horsbäck gård som är belägen sydväst om området har gett namn åt hela området.

Den naturliga träffpunkten för kunder och företagare på området är Wi-Box Bakery & kitchen, en landsvägskrog som erbjuder traditionell mat med en trendig touch. Entreprenörsandan på området är stark, vilket resulterar i att området ständigt utvecklas och förnyas och även erbjuder evenemang och event av olika slag.

Byggmästaren bakom småföretagarnas Horsbäck

Horsbäck är karlarnas och enmansföretagens paradis. När det kommer till att skapa arbetsutrymmen för bilmekare, målare, biltvättar och transportföretag finns det knappast någon kunnigare än familjen Ahtola, som drivit byggföretaget Contrak i Horsbäck i 20 års tid.

Slider
Inspirationsstoryn & nyheter! Vi träffar och intervjuar kreativa eldsjälar, profiler och annorlunda aktörer som inspirerar oss alla. Dessutom trender och nyheter på orten.
Munkar med sylt håller Horsbäck på benen
Slider
film

3 x Lokaltips

Känner du till allt det fina i regionen? Varför är det så fint att bo här och vilka ställen är våra egna favoriter? Vi vill inspirera till mera samtal och större gemenskap i regionen- kolla in lokaltipsen! Live like a local!

mr media logo
3 x saker du inte visste om Horsbäck
horsback bild
Horsbäck är beläget längs riksväg 25 mellan Ekenäs och Karis. Kan du räkna upp tre företag som verkar i området och visste du att det även bor hönor i Horsbäck? Nu vet du snart mera än någonsin om det största handelsområdet i Raseborg.
1
Karlarnas paradis.
Horsbäck är väldigt mycket mera än bilaffärerna vid riksväg 25. Närmare hundra företag verkar i området som kunde kallas för karlarnas paradis. Montörer, verkstäder, biltvättar och bilbesiktning, här hittar du allt du behöver.
2
Hönorna i Horsbäck.
Ett stenkast från hallarna och verkstäderna finns åkrarna och hönorna. Handelsområdet har även fått sitt namn efter Horsbäck gård som finns bakom alla företag. Sväng av riksvägen och upptäck den vackra landsbygden i regionen!
3
Mediabolaget MR Media.
Behöver du trycksaker eller fönstertejpningar? Eller kanske en ny webbsida? MR Media har flyttat från Ekenäs centrum till Horsbäck och du hittar oss på Chaufförsvägen 4! Välkommen!