Varning

JUser: :_load: Det går inte att ladda användare med ID: 649

På bilskolan West-Drivers är kunden i fokus

De flesta i Västra Nyland känner till bilskolan West-Drivers, som tidigare hette V.Vainio. Från och med 1.1.2018 är det företagaren Johan Forssell som håller i trådarna för bilskolan. Men trots nya tag, fortsätter man driva företaget i samma anda som tidigare. Till West-Drivers styrka hör en professionell och erfaren personal. Tillsammans skall man nu ge ett ansiktslyft åt bilskolan.

- Vi kommer att renovera och piffa upp utrymmena. Vi monterar nya fönstertejpningar, och så kommer vi att lägga monitorer i fönstren så att kursutbudet och annat aktuellt syns i gatubilden. Vi kommer också att förnya vår webbsida med hjälp av MR Media och skapa större digital synlighet via Facebook, Instagram och Place2Go. Men i övrigt fortsätter verksamheten i stort sett som förr, säger Johan Forssell, VD för West-Drivers.

Större tillgänglighet

På West-Drivers håller man kunden i fokus. Detta syns genomgående i verksamheten. Undervisningen är personlig och kan skräddarsys vid behov. Alla lärare är involverade i kurserna, vilket betyder att eleverna får en mångsidig undervisning.

- Vi satsar också verkligen på utrustningen. Vi har bra bilar, mopeder och motorcyklar, de uppdateras och förnyas regelbundet. I bilarna har vi så mycket teknik som möjligt, som t.ex. navigator, för att eleverna ska få testa hur det är att använda dem. Alla har ju inte möjlighet till sådan teknik i sina egna bilar, men då har de fått prova i alla fall.

- Nytt är också att vi nu inför regelbundna kontorstider. Tidigare har man fått ringa, men nu kan man komma in personligen, det finns någon på plats från måndag till torsdag mellan kl. 11 och 17. Dessutom finns jag personligen till hands 24/7. Ibland kan det behövas brådskande intyg för att körkortet träder ur kraft eller liknande, och då ställer jag gärna upp. Kunden är som sagt i fokus här.

Mångsidig undervisning, tips och råd

På West-Drivers får man ta körkort för moped, motorcykel och bil. Forssell har själv undervisat i alla klasser som finns, dvs moped, motorcykel, bil, lastbil och långtradare. Det ger ett brett perspektiv i hans sätt att undervisa. Det har blivit allt vanligare att använda sig av simulatorer i körundervisning, men det har man inte ännu infört på West-Drivers.

- En simulator är ett jättebra komplement till så kallad traditionell undervisning. Men bland alla de simulatorer jag bekantat mig med, har jag ännu inte hittat en som skulle vara så bra att jag skulle vara redo att ta den i bruk. De utvecklas ju hela tiden, och säkert har vi i framtiden en simulator, men just nu är jag av den åsikten att eleverna lär sig bäst av att köra i en riktig bil, i en riktig miljö, bland riktig trafik, säger Forssell.

- Vi satsar också mycket på övningsskedet och det fördjupande skedet av undervisningen. I övningsskedet tar vi hela grupper på en gång och kör till t.ex. Esbo eller Vanda, så att eleverna får känna på att köra i större trafikmängder. I den fördjupande delen går vi mer in på bl.a. ekonomiskt körande. Bilkörandet och bränslet blir ju inte billigare med åren, skrattar Forssell.

Ungefär lika många tar mopedkörkort som vanliga B-körkort årligen. Mopedundervisningen blev obligatorisk år 2011, och efter det sjönk antalet olyckor som involverade mopeder med 40 %.

- Så det är mycket bra att mopedundervisningen infördes, dessutom har eleverna varit mycket nöjda med den, påpekar Forssell.

En nyhet kommer också att vara ”Johans trafiktips”. Forssell kommer att med jämna mellanrum ge tips, råd och info kring trafikrelaterade frågor.

- Det kan handla om påminnelser om däckbyten, att informera om nya trafikarrangemang i staden och andra vardagliga men likväl viktiga tips och råd.

Ett annat tips Forssell lyfter fram är presentkortet som erbjuds. Man kan köpa presentkort till bilskolan i valfri summa. Ett presentkort är ett utmärkt alternativ för t.ex. mor- och farföräldrar som vill ge en vettig och hållbar gåva till sitt barnbarn.För ytterligare information kontakta:
Johan Forssell, vd / trafiklärare
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. / Tel: 0400 473 384
Webbsida: www.westdrivers.fi

Text: Celinda Byskata, MR Media Oy Ab / Bild: Fotofabriken

Det finns en familj som har haft en alldeles avgörande plats i fotbollsföreningen EIF:s historia. Utan släkten Löf skulle ...

Om du aldrig har kört bil förut kan det kännas skrämmande att direkt ge sig ut i trafiken. Att hantera bilen samtidigt som...

Vad sägs om ett företag som håller öppet när det bäst passar dig som kund, alltid erbjuder personlig service istället f...

Du har kanske sett bilder från de stora fotbollsklubbarnas stadionanläggningar med omklädningsrum i klubbarnas färger och ...