Så här lyxar du till din vardag 2020

Inled ditt nya år med en rejäl inspirationskick. Bryt vardagslunken och tristessen; vi bjuder på tips du kan förverkliga utan att du behöver resa till Thailand. Utmana dig själv att hitta allt det fina i din närmiljö, inspirera andra, och plocka samtidigt poäng för miljösmart tänkande.

1. Boka bord på en restaurang du aldrig besökt tidigare.

Det finns en mängd restauranger som bjuder på unika miljöer och god mat i vår region. Har du redan besökt restaurangen vid Svartå slott, den hajpade pizzerian YLP! eller någon av alla spännande restauranger i Karis?

2. Rensa din bucket lista

Kanske du länge tänkt njuta av fotvård, ta studiobilder av din hund eller kanske prova på att rida islandshäst? Du vet alla dom saker på din bucket list som aldrig blivit av. Nu är det dags att äntligen förverkliga något du länge övervägt att göra.

3. Gör en kvällspromenad i ny omgivning.

Hoppa på vårt ypperliga lokaltåg och tuffa till grannstaden för en kvällspromenad i ny miljö. Promenera längs stadens gator i mörker och titta på de upplysta husen. Njut av en kopp varm dryck innan hemresan!

4. Njut av SPA i din egen region.

Varför åka till Nådendal eller Vanda när du kan njuta av en skön och avkopplande spaupplevelse med skönhetsbehandlingar i Västnyland. Regatta Spa i Hangö är en skön liten oas för välbefinnande, perfekt för att unna dig en ledig eftermiddag mitt i veckan.

previous arrow
next arrow
Slider

5. Gör en naturutflykt mitt i vintern.

Välj en naturstig du aldrig gått förut; packa med varm kakao och smarrigt mellanmål för lite extra mys. Sök dig ut på nya äventyr; besök vackra klippstränder eller sköna, gröna skogar i Västnyland.

6. Gör en kulturresa.

Hur många museer besökte du ifjol? Lär känna din närregion genom att besöka våra finfina museer. Visste du att Museikortet ger dig inträde till 300 museer runt om i landet, även många av våra egna museer i Västnyland?

7. Besök lanthandeln alla talar om.

Frimans Diversehandel har lyckats med konstycket att locka kunder från när och fjärran. Deras underbara osthylla är alla gånger värd ett besök, men passa samtidigt på att utforska lanthandeln med riktigt skönt och personligt stuk.

previous arrow
next arrow
Slider

8. Använd en lokal tjänst.

Visste du att vi har en mängd duktiga hantverkare av olika slag i regionen? Istället för att köpa nytt kanske du nästa gång för din läderväska för reparation till skomakaren eller klär över stolen istället för att slänga den? Lovar att du känner dig lite extra lyxig med närproducerade grejer.

9. Utmana dig själv.

Du som inte gillar idrott: se en handbollsmatch live. Du som inte har koll på minnesmärken i din stad: kolla in 10 lokala minnesmärken. Du som aldrig går på teater: boka biljett nu. Våga prova på något nytt i år, och kanske du plötsligt överraskar dig själv med att tänka alldeles nya tankar!

10. Gör något positivt för din region.

Passa på att dela med dig av allt det roliga du upplever i din egen närregion. Rekommendera, dela och inspirera andra till att hitta, uppleva och använda sig av alla fina tjänster vi har i Västnyland. Go Västnyland! #supportyourlocal

previous arrow
next arrow
Slider

TEXT: Ilse Klockars, Place2Go / FOTO: Janica Söderlund, MR Media, Nina Ahtola, NinaFotograf, Emilia Nyberg, Fotograf Emilia Nyberg, Kari Nyyssönen

MR Media har under de två senaste åren planerat och utvecklat marknadsföringsplattformen Place2Go, som kommer att fungera s...

Oavsett om det gäller en hund som rymt eller en familj som önskar sig en söt liten kattunge, är det oftast Skeppsdal i Bar...

Glada fotbollstjejer kommer en efter en till träningen i allaktivitetsarenan i Ingå. Det speciella är att en del kommer fr...

Glada fotbollstjejer kommer en efter en till träningen i allaktivitetsarenan i Ingå. Det speciella är att en del kommer fr...